Søvnteknologi for fysisk prestasjon og helse

Søvnteknologi for fysisk prestasjon og helse


Arrangør: Norwegian Sport Tech
Påmeldingsfrist: 08.09.2020 17:30

Tid


Sted

Vis kart

Norwegian Sport Tech inviterer sammen med Igloo Innovation til et spennende møte hvor vi spør: Hvordan kan teknologi  hjelpe oss å sove bedre, og dermed forbedre prestasjon og helse 

 

 

Søvn er viktig for oss alle, og spesielt  for toppidrettsutøverne som skal prestere maksimalt. Det har blitt hevdet at søvn er det sterkeste lovlige prestasjonsfremmende middelet for toppidrettsutøvere. Samtidig er tilstrekkelig og kvalitetsrik søvn viktig for å prestere også på andre arenaer, og for å opprettholde en god helse gjennom livet.   

 

I dette webinaret vil vi fokusere på hvilken rolle teknologi kan spille for å forbedre effekten av søvn for toppidretten, breddeidretten og hvilken gevinst god søvn kan ha for fysisk og psykisk helse i befolkningen. 

 

Vi har fått med oss en søvnforsker, en partner i et selskap som utvikler en søvnassistent og en gründer som har fokus på søvn, til å fortelle oss om dette. Alle tre vil gi sine perspektiver på hvilken rolle søvnteknologi kan ha for optimalisering av søvn. 

 

 

Utøveren 

Langrennsløperen Jan Thomas Jenssen vil fortelle om hvordan han jobber med å optimalisere sin søvn og hvordan han bruker teknologiske hjelpemidler i dette arbeidet.  

Jenssen er løper på Equinor rekruttlandslag og representerer Hommelvik Idrettslag. Han debuterte i verdenscupen i langrenn 28. desember 2019 på 15 km. fellesstart fristil under Tour de Ski. Tidligere hadde han tatt gull på stafetten i junior-VM 2016. Jenssen tok bronse på 15 km under NM på ski 2020, og han vant Norgescupen i langrenn 2019/20 sammenlagt. 

 

Norsk selskap bak søvnassistent 

Vital Things utvikler søvnassistenten Somnofy. Vi er så heldige å få med oss en av partnerne i selskapet, CEO Bård Benum, som vil fortelle om søvnassistenten deres og utvikling av teknologien. I tillegg vil han fortelle om bruk av et slikt hjelpemiddel for å bedre prestasjon og helse. 

 

Forskeren 

Maria Hrozanova er stipendiat ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, NTNU. Der forsker hun på sammenhengene mellom psykisk stress og fysisk belastning og søvn hos idrettsutøvere. Hun vil gi et innblikk i hennes søvnforskning, konsekvenser for praksisfeltet, samt relatere dette til søvnteknologi for fysisk prestasjon og helse. 

 

 

Program fra 09:30  10:45: 

 

09:30    Velkommen + teknisk gjennomføring 

09:35    Om Norwegian Sport Tech 

 

3 perspektiver på søvnteknologi og fysisk prestasjon 

09:40 Utøveren John Magnus Haugen 

09:55 Gründeren – Bård Benum fra Vital Things 

10:10 Forskeren – Maria Hrozanova fra NTNU 

 

10:25 Q&A 

10:45 Avslutning 

 

Møtet vil avholdes som en kombinasjon av fysisk møte hos Igloo Innovation og et webinar for medlemmer av Norwegian Sport Tech. 

 
Link til webinaret vil bli sendt ut til påmeldte dagen før webinaret, som vil bli avholdt på Zoom.  

 

Arrangementet er for medlemmer av Norwegian Sport Tech og Igloo Innovation.  

-----For å pirre interessen for feltet, ta en titt på videoen med Mathew Walker under. Der snakker han om søvn relatert til utøvere og deres prestasjon.

Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.